Den Bommel heeft nieuwe dierenartspraktijk

Foto

Eigenlijk wist Odette Radier al vanaf haar achtste dat zij later iets met dieren wilde gaan doen. Dat dit geleid heeft tot de opening op 10 januari 2017 van een eigen dierenartsenpraktijk, is het ultieme resultaat van haar liefde voor dieren.

Odette studeerde in Utrecht. Na haar doctoraal ging zij zich specialiseren in de behandeling van kleine huisdieren, een specialisme, dat nog eens twee jaar vergde. Ervaring deed zij op in verschillende praktijken in Rotterdam en Barendrecht. Ook de dierenbescherming was haar werkterrein. In de Minimax kliniek, waar mensen met een minimum inkomen, tegen gereduceerde tarieven hun huisdier kunnen laten behandelen, leerde zij de sociale kant van het vak kennen. Door haar liefde voor paarden streek zij neer in Den Bommel, waar de nodige ruimte was voor deze dieren.

Traditionele en alternatieve geneeswijzen
Nu, met een ervaring van 18 jaar, start zij haar eigen praktijk voor de behandeling van gezelschapsdieren en paarden. In de verbouwde garage zijn alle voorwaarden gecreëerd voor de traditionele eerste lijns zorg. Dat houdt in, dat men daar terecht kan voor onderzoek, vaccinaties, standaard operaties, sterilisatie en castratie en onderhoud van het gebit. Maar er is meer. Odette heeft zich verdiept in de holistische aanpak van de diergeneeskunde. Daarbij gaat het om het feit, dat een ziekte of kwaal van een dier niet een op zichzelf staand gebeuren is. Het is vaak een symptoom van de verstoring van het lichamelijk evenwicht van het dier. Om dat in kaart te brengen kan het dier m.b.v. een Lecher antenne doorgemeten worden. Zo wordt informatie verkregen over de vitaliteit van weefsels en organen. Naar aanleiding van deze meting en uitgebreid onderzoek van o.a. de pols en de tong kan het dier behandeld worden met acupunctuur en medicijnen op basis van kruiden. Daarbij worden naalden in de zgn. acupunctuurpunten gestoken. Deze punten liggen op de meridianen die in verbinding staan met alle lichaamsfuncties en organen. Door acupunctuur worden de doorbloeding en immuniteit verbeterd en pijn verminderd. Zowel voor huisdieren als voor paarden is deze behandeling effectief. Odette Radier heeft voor de acupunctuur een IVAS (internationale organisatie voor veterinaire acupunctuur) gecertificeerde cursus gedaan en met goed gevolg afgesloten met een examen.

Openingsaanbiedingen
Bij een opening horen acties. Tot en met 10 februari 2017 kan de klant daarvan genieten. Bij een vaccinatie krijgt het dier een gratis wormenkuur. De gebitscontrole van hond en kat wordt voor niets uitgevoerd en voor iedere klant is er een presentje. Door haar achtergrond bij de Minimax kliniek krijgen minima korting. Afspraak maken kan telefonisch, via de mail of whatsapp. Tegen en geringe extra vergoeding kan het consult ook thuis plaats vinden. Kijk voor meer informatie op www.dierenartsdenbommel.nl of bel 06-81183711.