Glasvezel op bedrijventerrein Stellendam

Foto

Vanaf week 40-2012 kunnen de bedrijven gevestigd op bedrijventerrein Havens van Stellendam gebruikmaken van glasvezel. Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen Stellendam (SBBS) en Ondernemersvereniging Goedereede hebben een aantal jaren gewerkt aan de realisatie van glasvezelkabel op de bedrijventerreinen Havens van Stellendam en Korteweg.

In oktober 2011 vond een inventarisatie onder bedrijven naar de behoefte van glasvezel plaats. De positieve respons was voldoende, vijftien bedrijven, om aan de (minimum) eisen van KPN voor aanleg van glasvezelkabel te kunnen voldoen. De vijftien bedrijven zijn een contract aangegaan met KPN voor een periode van drie tot vijf jaar. De kosten voor aanleg zijn, bij aanmelding voor 1 januari 2012, gratis. Bedrijven die zich na deze datum aanmelden betalen circa € 850.

De beoogde oplevering van medio 2012 is helaas wat vertraagd. Onder andere doordat het vergunningstraject langer duurde dan verwacht. Volgens kabellegger Van Dulmen staat niets de oplevering begin oktober in de weg. Op bedrijventerrein Korteweg zijn drie bedrijven geïnteresseerd in glasvezel. Dit aantal is minder dan de minimum eis van KPN. Het terrein valt buiten de vraagbundel Havens van Stellendam. SBBS zal blijven zoeken naar wegen om ook op bedrijventerrein Korteweg glasvezel te realiseren.