Kitesurfers gewond bij de Brouwersdam

Foto

Zondagmiddag 12 juli 2015 werd de reddingsbrigade van Ouddorp aangesproken door strandbezoekers met de mededeling dat een kitesurfer met harde snelheid op het strand terecht was gekomen. De ambulance en traumaheli werden gealarmeerd terwijl de vrijwilligers van de reddingsbrigade zich naar het 35-jarige slachtoffer spoedden. Ook de brandweer en de KNRM kwamen ter plaatse.

De kitesurfer is gestabiliseerd en per helikopter overgebracht naar het ziekenhuis. Het slachtoffer heeft mogelijk wervelletsel opgelopen.

Later kwam bij de Ouddorpse reddingsbrigade de melding binnen dat een 40-jarige man bewusteloos op het strand lag. Ter plaatse bleek dat dit slachtoffer, tijdens het vliegeren op het strand, was meegesleurd door zijn vlieger. Hij had hierbij vermoedelijk ernstig hoofdletsel opgelopen. Daarom werd de traumahelikopter voor een tweede maal gealarmeerd maar deze hoefde uiteindelijk niet ter plaatse te komen. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis te Dirksland. 

Druke dag voor de reddingsbrigade
Vanwege de wind waren er zondag veel watersporters te vinden op de brouwersdam. De condities vandaag waren kennelijk zo extreem dat er aan een hoop watersporters hulp geboden moest worden. Eerder de dag werd drie maal langdurig gezocht naar vermiste surfers. Met deze zoekactie hielp zelfs een politiehelikopter mee. Alle drie de vermiste kitesurfers zijn weer teruggevonden.

Ongeveer 30 watersporters bij de Brouwersdam zijn vandaag geholpen omdat zij materiaalpech hadden, kiteboards niet meer konden bereiken of de zeilen niet meer omhoog kregen.

Een 12-jarige jongen diee op het strand omsloeg met zijn blowkart (kar met windsurfzeil) had last van rugletsel. Het slachtoffertje is na stabilisatie ter controle overgebracht door de ambulance naar het ziekenhuis te Dirksland.