Terug naar agenda overzicht...

Informatiedag Windpark Kroningswind

zaterdag 14-05-2022 10:00 uur

De bouw van Windpark Kroningswind in de Kroningspolder is in volle gang. De 19 windturbines leveren straks voor ongeveer 65.000 huishoudens stroom. De afgelopen tijd zijn onder andere de 19 funderingen gerealiseerd en is de bekabeling aangelegd van het windpark naar het Stedin hoofdverdeelstation in Middelharnis. Nu worden de windturbineonderdelen in delen geleverd en de turbines opgebouwd. U kunt op zaterdag 14 mei 2022 tussen 10:00 en 15:00 uur een kijkje te nemen op het windpark.

Informatiedag
Tijdens deze dag ontvangen ze u bij het substation aan de Halsweg in Melissant. U komt daar van alles te weten over hoe het windpark tot stand is gekomen. Er staan diverse kraampjes waar u vragen kunt stellen over de bouw, veiligheid, de verdere planning, ecologie, Windfonds Goeree-Overflakkee en nog veel meer. Ook is er wat leuks te doen voor kinderen. En vanaf deze locatie kunt u met een pendelbus naar een windturbinelocatie waar u turbine-onderdelen van dichtbij kunt bekijken.

Primeur
Tijdens deze dag hebben ze ook een primeur. Ze presenteren het vogeldectectiesysteem dat ingezet gaat worden. Dit systeem moet er voor zorgen dat er minder vogelslachtoffers vallen.