Nu op de radio: Jouw Weekendstem!

Zes inwoners van Goeree-Overflakkee Koninklijk onderscheiden

Foto behorende bij Zes inwoners van Goeree-Overflakkee Koninklijk onderscheiden
Foto behorende bij Zes inwoners van Goeree-Overflakkee Koninklijk onderscheiden
Foto behorende bij Zes inwoners van Goeree-Overflakkee Koninklijk onderscheiden
Foto behorende bij Zes inwoners van Goeree-Overflakkee Koninklijk onderscheiden
Foto behorende bij Zes inwoners van Goeree-Overflakkee Koninklijk onderscheiden
Foto behorende bij Zes inwoners van Goeree-Overflakkee Koninklijk onderscheiden

Op vrijdag 24 april 2015 werden zes inwoners van Goeree-Overflakkee benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Waarnemend burgemeester van de gemeente Goeree-Overflakkee Jan Pieter Lokker reikte de Koninklijke onderscheidingen uit.

Mevrouw G. Andries-Hibma
Mevrouw Andries uit Oude-Tonge maakte zich gedurende een lange periode verdienstelijk voor de samenleving. Sinds 1988 vervult zij de functie van ouderling van de Exodusgemeente in Sommelsdijk. Daarnaast is zij als pastoraal assistent betrokken bij de leden van haar gemeente in Oude Tonge. Voorts is zij sinds 2000 secretaris van de Oecumenische Werkgroep Goeree Overflakkee en bij Muziekvereniging Vooruit zorgt zij al zo'n dertig jaar lang voor de consumpties bij de wekelijkse repetities.

Mevrouw C.C.C. Van Dijk-Meijer
Mevrouw Van Dijk uit Middelharnis heeft samen met haar echtgenoot de Stichting Flakkeese Hulpgoederen Polen opgezet en daarmee jarenlang armlastige Poolse mensen ondersteuning gegeven. Ook was mevrouw Van Dijk vrijwilliger bij Slachtofferhulp Nederland. In 2009 nam ze zitting in de cliëntenraad van zorgorganisatie Careyn en in 2010 kwam het mentorschap op haar pad. Zij hoopt zich nog lang te kunnen inzetten voor het vrijwilligerswerk.

De heer J. de Vries
Ruim veertig jaar vervult de heer De Vries uit Dirksland de functie van voorzitter van Vereniging Veilig Verkeer Nederland afdeling Dirksland, én veertig jaar is hij secretaris/penningmeester van de Remonstrantse Broederschap. Sinds zijn pensionering is hij lid van huurderscommissie Fides en verzorgt hij de boekhouding voor het Flakkees Dichterscollectief. Daarnaast was hij voor een zeer lange periode mantelzorger.

De heer M. Verhage
De totale muziekcultuur op Goeree-Overflakkee heeft veel te danken aan de heer Verhage uit Sommelsdijk. Als directeur van Muziekschool Goeree-Overflakkee heeft hij structureel meer voor de school gedaan dan zijn reguliere functie vraagt. Daarnaast vervult de heer Verhage al vijfentwintig jaar een belangrijke functie in de muziekwereld binnen en buiten Goeree-Overflakkee. Hij is dirigent van diverse vocale ensembles, waaronder ROV Canto di Lode, koor Magnificat en COV Laudando. Ook was hij van 1975 tot 2013 hoofdorganist van de Hervormde Gemeente Stellendam. De heer Verhage is ook van grote betekenis als initiator en organisator van concoursen en concerten.

Mevrouw M.L. Struijk-van der Bas
Mevrouw Struijk uit Goedereede is een echte duizendpoot. Ruim twintig jaar is zij collectante bij de Nierstichting en het MS Fonds. Ook is zij leidster van een dames-voetbalelftal en bestuurslid van de organisatie rondom de Avond-wandel driedaagse. Bij gymvereniging De Kriekel vervulde zij de functie van bestuurslid en jureerde zij de gymwedstrijden. Daarnaast was zij secretaresse van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (Rayon Goeree-Overflakkee). Bij het jaarlijkse evenement De Omloop vervult zij ook een vrijwilligersfunctie. Daarnaast was zij actief bij obs Buuten de Poorte in Goedereede als bestuurslid van de Ouderraad, vrijwilliger van het documentatiecentrum en begeleider van het schoolkamp.

Mevrouw J.M. Roijers-Hoogenboom
Mevrouw Roijers uit Ouddorp heeft al gedurende een lange periode de zorg voor haar broer en neef met een verstandelijke beperking op zich genomen. Haar broer en neef wonen in gezinsvervangende tehuizen in Sliedrecht en Rotterdam, waar mevrouw Roijers ook vrijwilligster is. Ondanks haar lichamelijke klachten zorgt ze met veel liefde voor haar broer en neef. Daarnaast is zij vrijwilligster in woonzorgcentrum De Vliedberg in Ouddorp.