Nu op de radio: Archipel Love Songs

Thais feestje bij de Wereldwinkel

Tijdens de Fairtrade Week - die start op 25 oktober 2014- is er in de Wereldwinkel extra aandacht voor producten uit Thailand. Vier je eigen Thaise feestje met de inhoud van het Thaise fairtrade wokpakket. Serveer je wokgerechten in stijl in de wok bakjes en eet ze met stokjes. Dit wokpakket voor vier personen is te koop voor € 14,95 bij Wereldwinkel Goeree-Overflakkee.

Ongevallenverzekering voor ananasboeren
Met dit fairtrade wokpakket, dat Fair Trade Original en de Wereldwinkel samen ontwikkelden, help je ook nog eens de boeren die deze producten maken. De rijstboeren volgen dankzij jou landbouwcursussen, de ananasboeren hebben nu een ongevallenverzekering en ook de soja- en gemberboeren ontvangen een fairtrade premie. Daarmee verbeteren ze hun verbouwmethoden en maken ze plannen voor nog meer fairtrade producten.

Fairtrade Week
De achtste editie van de Fairtrade Week vindt plaats van 25 oktober tot en met 2 november 2014. Een week lang staat alles in het teken van fairtrade en wordt Nederland geprikkeld om fairtrade producten op de boodschappenlijst te zetten. Dat is heel eenvoudig, want het assortiment fairtrade gecertificeerde producten is veelomvattend en overal verkrijgbaar bij supermarkten, in een van de 240 Wereldwinkels en op www.wereldwinkels.nl.

Fairtrade
De Wereldwinkel is dé fairtrade cadeauwinkel van Nederland. Met de verkoop van fairtrade producten investeert de Wereldwinkel in een leefbare wereld voor iedereen. Elk product uit het assortiment is met zorg en volgens de fairtrade criteria geproduceerd en ingekocht. Ondernemers in ontwikkelingslanden krijgen op deze manier toegang tot de Europese markt en daarmee de kans een beter bestaan op te bouwen. De 7.000 vrijwilligers in bijna 240 Wereldwinkels maken hiermee duidelijk dat het in de wereld ook anders kan. Dat armoede wél bestreden kan worden. Koop je een cadeau in één van deze winkels, dan draag je daaraan bij.

De Wereldwinkel aan het Zandpad 134 is geopend op maandag van 10:00 tot 12:00 uur, dinsdag t/m zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur en vrijdagavond van 17:00 tot 21:00 uur.