Nu op de radio: Archipel bij nacht

Succesvolle Ouddorpse Snertwandeltocht

Foto

Voor de 17e keer werd op zaterdag 6 december 2014 de Ouddorpse Snertwandeltocht georganiseerd. De weersvoorspellingen waren voor deze zaterdag best goed. 's Morgens was er wel een buitje regen maar de lage gevoelstemperatuur van de voorgaande dagen was verdwenen. Alle deelnemers zagen de zon en het wandelweer was perfect.

Op zaterdagochtend om 07:00 uur meldde zich de eerste wandelaar bij het startbureau in Hotel Akershoek en om 08:00 uur vertrokken ruim 200 wandelaars voor 25 of 35 kilometer. Om 10:00 uur startte de grootste groep deelnemers aan de 10 kilometer route. Na afloop genoten alle 707 deelnemers van een heerlijke beloning: een kop Ouddorpse snert.

De organisatie vond het leuk om te merken dat vele wandelaars naast het wandelen door de mooie omgeving ook nog afspreken om te gaan winkelen in het gezellige centrum van Ouddorp en dus met een behoorlijk aantal tasjes terugkomen of na 'de snert' nog langs gaan bij de VVV in 't Blaeuwe Huus om te informeren naar mogelijkheden om vakantie te komen vieren op het mooie eiland.

De volgende snertwandeltocht is op 5 december 2015.