Nu op de radio: Koffie met...

Strand-opschoondagen op Goeree-Overflakkee

Foto

De landelijke strand-opruimdagen vonden plaats op 17 en 19 juni 2014. Binnen de gemeente Goeree-Overflakkee namen meer dan honderd leerlingen van diverse basisscholen deel aan de opruimdagen. Nadat er eerst wat werd gegeten en gedronken, startten de kinderen met de opruimklus. Leerlingen van cbs Prins Maurits uit Dirksland ruimden zwerfafval op bij strand Noord in Ouddorp.

Vervolgens gingen leerlingen van obs Roxenisse uit Melissant en van obs De Inktvis uit Dirksland naar de Slikken van Flakkee in Melissant. In Stad aan 't Haringvliet waren leerlingen van obs De Molenvliet actief op het plaatselijke strand en bos.

Met veel enthousiasme namen de leerlingen deel aan de opruimactie. Met assistentie van begeleidende leerkrachten en ouders, verzamelden zij veel zakken met divers zwerfafval. Het afval bestond onder andere uit blikjes, papier, glas en plastic.

Deze strand-opschoondagen zijn georganiseerd door de gemeente Goeree-Overflakkee, als onderdeel van de landelijke Stichting Nederland Schoon. Hun doelstelling is om gezamenlijk met het bedrijfsleven, de overheid, de scholen en de vrijwilligers een bijdrage te leveren aan een schone, zwerfafvalvrije leefomgeving.