Nu op de radio: Archipel bij nacht

Sportvisserijbelangen Goeree-Overflakkee is visstroperij zat

SGO vraagt sportvissers en bewoners om melding te doen van stroperij op witvis. De stropers vangen de laatste tijd veel witvis weg en cashen per kilogram naar verluidt een habbekrats. Bovendien worden de vistuigen niet regelmatig geleegd, zodat er ook nog eens sprake is van veel vissterfte. Het mag duidelijk zijn dat er hierdoor minder vis te vangen is voor de ruim 2.000 sportvissers van Goeree-Overflakkee.

Mario Nagtegaal, voorzitter van SGO: "De laatste tijd (en wie weet hoe lang het al aan de gang is) hebben we op Goeree-Overflakkee veel te maken met stroperij op witvis. Er wordt gevist met staande netten en blokjes. Er zijn inmiddels daders aangehouden door de politie. Afgelopen zondag was er echter weer een melding van een illegaal net in het Zuiderdiep. Als het zo dus doorgaat, is er voor de sportvissers op Goeree-Overflakkee straks weinig meer te beleven. Wij willen het echter zo ver niet laten komen".

Meldpunt stroperij
Bewoners en sportvissers kunnen vanaf heden melding doen van misstanden bij Sportvisserij Zuidwest Nederland via telefoonnummer 0162-691007 (tijdens kantooruren) of via het landelijke meldpunt visstroperij van de nVWA telefoonnummer 0900-0388, 24 uur per dag of via e-mail.

De meldingen zullen doorgespeeld worden aan de politie en de buitengewoon opsporingsambtenaren van Sportvisserij Zuidwest Nederland.