Nieuws van en voor Goeree-Overflakkee
 

Sportteam GO zet Middelharnis en Oostflakkee in beweging

Op dinsdag 15 mei 2012 overhandigde Sportteam GO de eerste kwartaalrapportage aan wethouder P.H. van der Ree van Oostflakkee. De kwartaalrapportage werd in een positief gesprek met de wethouder door het dynamische Sportteam GO toegelicht. Wethouder Van der Ree gaf aan dat de projecten van Sportteam GO aanslaan en dat hij leuke berichten hoort vanuit de samenleving.

Theo Rigter, beleidsmedewerker van gemeente Oostflakkee, is voor deze gemeente de initiatiefnemer geweest om het project combinatiefunctionarissen sport op te starten. De opdracht voor Sportteam GO was om zich te ontfermen over de buurtsport, het verbeteren van het bewegingsonderwijs en de ondersteuning van sportverenigingen.

In januari 2012 ging Sportteam GO van start en vonden er vooral veel kennismakingen plaats binnen de werkgroep en met de scholen. In februari werd de buurtsport in Oostflakkee een goede samenwerking overgenomen van Be Active. De opkomst was overweldigend met op de eerste dag maar liefst 250 enthousiaste kinderen. De activiteiten staan niet op zich maar zijn volgens het zogenaamd KVD model ingericht. Kennismaken, verdiepen en doorstromen is de rode draad die door het activiteitenprogramma heen loopt. De kinderen maken kennis met verschillende bewegingsactiviteiten tijdens de lessen bewegingsonderwijs onder schooltijd en de buurtsport na schooltijd. De kennismakingsvariant van de buurtsport is GO Play, waarbij kinderen op basis van een instuif deel kunnen nemen aan allerlei activiteiten. De verdiepingsvariant is GO Sport. Dit houdt in dat kinderen gratis zes lessen in een specifieke sport krijgen om ze intrinsiek te motiveren om voor een bepaalde sport te kiezen.

In april 2012 is Sportteam GO gestart met een wekelijks sportaanbod van zes lessen voor 370 kinderen. Vervolgens is het de bedoeling dat kinderen hierdoor doorstromen naar verenigingen. De wethouder vindt het belangrijk om de bestaande verenigingen sterker te maken. Sportteam GO zal hierop inspelen en in samenwerking met de verenigingen zorgen voor ledenwerving en behoud van leden. In april heeft het sportteam contact gehad met de middelbare scholen en jongerenwerk GO. Voor jongeren van 12 t/m 18 jaar is de Urban Sport avond georganiseerd. Zo'n 80 nieuwsgierige jongeren kwamen langs en waren erg enthousiast over de activiteiten.

De wethouder geeft in overweging om incidenteel ook eens een activiteit voor de doelgroep 55 plus te organiseren. Sportteam GO bestaat uit een enthousiast team van vijf medewerkers en zal ook zeker op zoek gaan naar activiteiten voor ouderen.


Meer nieuws van Goeree-Overflakkee:

91-Jarige vrouw opgelicht
Een 91-jarige inwoonster van Middelharnis heeft donderdag 17 april 2014 ongewenst bezoek gehad van een man die d...
  Logo
Snelheidscontroles gehouden
De politie heeft weer snelheidscontroles gehouden op diverse risico-locaties op het eiland. Zoals op de Tilsedij...
  Logo
Tractor in brand bij Achthuizen
Omstreeks 20:30 uur op donderdag 17 april 2014 werd de brandweer opgeroepen voor een brand aan de Krammerdijk in...
  Foto behorende bij Tractor in brand bij Achthuizen
Prijswinnaars kleurwedstrijd CuraVita
Vier gelukkige prijswinnaars konden op 16 april 2014 hun prijs ophalen in Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. Tijd...
  Foto behorende bij Prijswinnaars kleurwedstrijd CuraVita
Repair Café ook voor kledingreparaties
Het Repair Café in Middelharnis is een groot succes. Wat vroeger burenhulp heette, is nu het Repair Caf&e...
  Foto behorende bij Repair Café ook voor kledingreparaties

nieuws  agenda  zakelijk  Zakelijk VoIP | Hosted PBX  VoIP telefoons  © 2014 FlakkeeNieuws  GeoURL