Nu op de radio: Archipel bij nacht

Politiemeldingen van 23 april 2014

Aanhouding, verhoor en controles

logopolitieWoensdagmiddag 23 april 2014 heeft de politie een 26-jarige man uit Rotterdam aangehouden op een recreatiepark in Ouddorp. De man stond gesignaleerd voor justitie Zeeland en had ook nog vonissen openstaan. Bij de aanhouding werd ook zijn auto in bewaring genomen. De man is overgebracht naar Zierikzee.

Verhoor verdachten
Naar aanleiding van het aantreffen van een hennepkwekerij in Stad aan 't Haringvliet op zondag 20 april 2014 werden woensdag 23 april twee verdachten gehoord. De verdachten hadden zich bij de politie gemeld als huurders van de betrokken woning. In overleg met justitie wordt proces-verbaal opgemaakt. In de woning werden circa 300 oogstrijpe planten aangetroffen.

Snelheidscontroles
Woensdag 23 april 2014 werden er over de gehele dag snelheidscontroles gehouden. Om te beginnen op de Zuiderlandse Zeedijk in Oude-Tonge. Er moest twee maal proces-verbaal worden opgemaakt: 101 en 93 km/uur terwijl 60 km/uur is toegestaan. Ook is gecontroleerd op de Oudelandsedijk bij Dirksland. Hier is zes keer proces-verbaal opgemaakt, de hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 km/uur. 60 Km/uur is hier toegestaan. Bureau verkeershandhaving stond op de provinciale weg N215 bij Nieuwe-Tonge en op de Plaatweg bij Stellendam. Totaal kwamen er 1854 passanten voorbij waarvan er 23 te snel reden.

Alcohol/drugs controle
In het kader van de BOB CAMPAGNE werd er tussen 21:00 uur en 21:30 uur gecontroleerd bij de sportkantines. Alle bestuurders waren BOB. Omstreeks 20:30 uur werd wel een proces-verbaal uitgedeeld aan een 17-jarige jongen uit Ooltgensplaat die aan het Weespad bij de supermarkt alcohol stond te drinken bij/met een aantal jongeren uit die plaats.

Aan de Zuiderdiepstraatweg in Stellendam werd een 21-jarige bestuurder van een bestelauto gecontroleerd. Bij deze controle werd een sterke henneplucht waargenomen. Agenten zagen in de auto een gebruiksershoeveelheid softdrugs. Zoals gebruikelijk bij dit aantreffen wordt een mededeling opgemaakt voor het CBR. Dit houdt in dat de bestuurder kan worden opgeroepen voor een keuring.