Nu op de radio: Archipel Love Songs

Opknapbeurt begraafplaats Oude-Tonge

logo_goeree-overflakkeeDinsdag 17 februari 2015 startte de firma BamBam steenhouwers uit Leiden met het opknappen van de begraafplaats aan de Emmastraat in Oude-Tonge. In opdracht van de Stichting tot Behoud Begraafplaats Emmastraat herstellen zij de kapotte stenen. De gemeente Goeree-Overflakkee restaureert het toegangshek en egaliseert het terrein.

Het onderhoud en behoud van de begraafplaats is niet alleen belangrijk uit respect voor de nabestaanden. De historische begraafplaats uit 1809 is namelijk ook één van de weinige historische monumenten in Oude-Tonge. Omdat de begraafplaats in slechte staat verkeerde, richtten Eva Lassing, Piet van Schelven en Jaap van Nieuwenhuijzen in 2014 een stichting op tot behoud van de begraafplaats aan de Emmastraat in Oude-Tonge. Samen met de gemeente zorgt deze stichting voor het behoud en de renovatie van de begraafplaats.

Met behulp van een subsidie van het Welzijnsfonds Oostflakkee schakelde de stichting de firma BamBam steenhouwers in om de kapotte stenen te repareren. Daarnaast knappen vrijwilligers uit Oude-Tonge de niet leesbare en vervuilde stenen op. Het Welzijnsfonds Oostflakkee is een samenvoeging van twee eeuwenoude boedels, die van Bigge en Dabbe. Het fonds stelt geld beschikbaar voor projecten die de lokale gemeenschap ten goede komen. De gemeente zorgt voor de restauratie van het toegangshek en de egalisatie van het terrein.

Door de handen ineen te slaan, zorgen inwoners en de gemeente samen voor het behoud en de renovatie van de begraafplaats in Oude-Tonge. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stichting tot Behoud Begraafplaats Oude-Tonge via e-mail: behoudemmastraat@gmail.com.