Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

NK Wielrennen 2016 opent met een geslaagde eerste dag

Foto

De eerste dag van het NK Wielrennen zit erop. De organisatie spreekt van een geslaagde eerste dag. Ondanks het matige weer trokken de jeugdwedstrijden zaterdag 18 juni 2016 een paar duizend toeschouwers naar Oude-Tonge. Het pittoreske dorp op Goeree-Overflakkee was het decor voor een prachtige toertocht, vier spannende jeugdwedstrijden en een gezellig wielerfeest.

Dat het NK Wielrennen 2016 een strijd tegen de elementen werd, was van tevoren al bekend. De renners waren hierop voorbereid en de organisatie van het NK had met alle mogelijke weerscenario's rekening gehouden. Het materiaal werd goed verankerd en feestenten waren opgebouwd om de toeschouwers droog te houden. Maar tijdens de wedstrijden hadden de elementen vrij spel en dat hebben de renners geweten. Zon, wind en regen; de renners kregen met alle weerstypen te maken.

De paar honderd deelnemers aan de Jumbo Sperling Toertocht vetrokken in alle vroegte voor een prachtige tocht van 60, 90 of 120 kilometer of Goeree-Overflakkee. Voorzitter van het organisatiebestuur, Bert Zwanenburg, reed zelf ook mee. De renners genoten van een mooie en uitdagende route. Nadat de renners binnen waren gekomen werden vanaf het terras aan de Kaai onder het genot van een hapje en een drankje de renners van de jeugdwedstrijden aangemoedigd.

Dat het weer wisselvallig was mocht de pret niet drukken. Vele toeschouwers kwamen naar het wielerfeest in Oude-Tonge en genoten van activiteiten voor alle leeftijden. Kinderen in alle leeftijden konden zich uitleven op een springkussen, een opblaasbare hindernisbaan, een tumblingbaan en een obstakelparcours. En de liefhebbers konden ook met pijl- en boog schieten.

De jeugdwedstrijden waren dit jaar ongemeen spannend. Door het uitdagende parcours en de sterk wisselende weersomstandigheden, lukte het niemand om zich voor de finish al te ontdoen van achtervolgers. Er waren bij de wedstrijden meerdere ontsnappingspogingen, maar iedere keer wist het peloton de gaten weer dicht te rijden. Zo eindigde iedere wedstrijd in een sprint, waarbij alle categorieën dit jaar een nieuwe winnaar kenden.