Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Nieuwe dorpsraad Herkingen in oprichting

Nadat de gemeente Dirksland in de nieuwe gemeente Goeree-Overflakkee is opgegaan zijn een aantal bestuursleden van de oude dorpsraad in Herkingen gestopt. De overige bestuursleden hebben geprobeerd nieuwe mensen aan te trekken maar dat is destijds niet gelukt. Er zijn echter weer een aantal mensen bereid om een doorstart te maken voor een nieuwe dorpsraad.

De dorpsraad in oprichting bestaat op dit moment uit vijf personen, idealiter zouden daar nog 2 a 3 personen bij moeten om een evenwichtige afspiegeling van de gemeenschap te verkrijgen en om een goede taakverdeling te garanderen.

Taken van de dorpsraad
De dorpsraad zal zich gaan inzetten en sterk maken voor alles wat met het dorp te maken heeft. Het is het aanspreekpunt voor de gemeente om te weten te komen wat er leeft en speelt in de gemeenschap. Tevens is de dorpsraad het communicatie medium naar de gemeente toe vanuit de bewoners van Herkingen. Het geheel zal een heel breed spectrum gaan omvatten, van (financiële) hulp voor verenigingen om activiteiten te organiseren, leegstand van panden, verfraaiing van het dorpsaanzicht, opknappen strandje tot assisteren van hulpbehoevenden. Dit zijn slechts enkele voorbeelden.

Openbare bijeenkomst
Woensdag 8 juni 2016 is er een openbare bijeenkomst in 'Ons Huis', een avond waarbij mensen van de gemeente en andere particuliere en/of publieke instellingen aanwezig zullen zijn om vragen te beantwoorden en uitleg te geven. De avond begint om 19:30 uur.

Enquêteformulier
Om inzicht te krijgen in de problemen en pijnpunten die er spelen binnen de gemeenschap is een enquêteformulier opgemaakt, deze zal binnenkort in Herkingen huis aan huis worden verspreid. Tevens is het formulier te vinden op de Facebookpagina van de dorpsraad en op de website van Jaarmarkt Herkingen. Wilt u meer informatie? Mail naar dorpsraadherkingen@hotmail.com.