Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Minder voedselverspilling bij zorginstellingen Goeree-Overflakkee

Een groep van 15 zorginstellingen in het Rijnmondgebied en op Goeree-Overflakkee heeft met succes de voedselverspilling in de eigen instelling aangepakt. In een paar maanden tijd wisten een aantal van deze zorgorganisaties 10% tot 40% minder voedsel weg te gooien. Ze hebben dit geleerd in de Masterclass-serie 'Zorg met Smaak' die werd gegeven door stichting Diverzio en georganiseerd samen met DCMR Milieudienst Rijnmond.

Niet eerder werd op een dergelijke schaal door voedingsmanagers met elkaar samengewerkt om het thema voedselverspilling binnen de eigen organisatie in kaart te brengen en aan te pakken. De deelnemers kregen in de Masterclass informatie om in eigen huis afvalmetingen uit te voeren. Met de meetresultaten konden de deelnemers verbeterpunten identificeren. Samen hebben ze de maatregelen daarvoor uitgewerkt in een verbeterplan dat vervolgens is vertaald in praktische acties.