Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Mestwagen gekanteld en aanrijding

Donderdagmorgen 31 juli 2014 zijn er twee ongevallen gebeurd bij Dirksland. In de vroege morgen kantelde de aanhanger van een tractor, geladen met mest, bij tankstation BP De Watertoren. Een deel van de mest kwam in de sloot terecht. Een telescoopkraan moest er aan te pas komen om de aanhanger weer overeind te krijgen. Nadat deze klus was geklaard vond er een ongeval plaats op de Oudelandsedijk.

Op de weg tussen Sommelsdijk en Dirksland is een personenwagen van de weg geraakt en tegen een boom tot stilstand gekomen. In eerste instantie leek een tweede voertuig bij het ongeval betrokken te zijn maar later bleek dat de automobilist hulp kwam verlenen. Het ongeval gebeurde, gezien vanuit Sommelsdijk, net voor de bocht bij Kwekerij de Halve maan. Ambulancepersoneel kwam ter plaatse om een van de inzittenden na te kijken.

Waterschap Hollandse Delta heeft na het ongeval met de mestwagen de sloot aan twee kanten afgedamd zodat de mest zich niet verder kon verspreiden in het watersysteem (de achterliggende sloten). Het bedrijf van de mestwagen heeft de weg en de slootkant schoon gespoten en de mest uit de sloot verwijderd.