Nu op de radio: Archipel Love Songs

Juf Talitha behaalt lesgeef diploma

Foto

Op zaterdag 12 juli 2014 heeft Talitha Spuij uit Sommelsdijk haar KNGU niveau 3 diploma behaald. Hiermee mag ze zelfstandig gym- en turnlessen geven. Na de zomervakantie krijgt ze bij turnclub Turn2Move haar eigen lessen.

Pittige opleiding
In november 2012 is Talitha in het weekend gestart met de cursus, naast haar reguliere opleiding. Om te starten met deze cursus moet je in het bezit zijn van een niveau 2 assistenten diploma. De cursus bestaat uit een aantal instructiedagen en daarnaast veel praktijkopdrachten binnen de eigen turnclub. Tijdens deze opdrachten werd Talitha begeleid door een ervaren praktijkbegeleider van Turn2Move die na de les de opdrachten met haar evalueerde, zodat ze de volgende keer de les nog beter kon geven. Ook heeft ze twee keer een zogenaamde voortgangstoets moeten geven. Ze moest dan een les geven die beoordeeld werd door een KNGU docent en bij een voldoende mocht ze dan weer verder met de rest van de cursus. De examenles van afgelopen zaterdag werd afgenomen door twee KNGU docenten. Ondanks het risico dat ze kon zakken heeft Talitha haar zenuwen goed kunnen bedwingen en gaf een van de docenten bij de uitreiking van het diploma aan dat hij Talitha met een gerust hart de kinderen van zijn eigen club aan haar kon toe vertrouwen. Een compliment die deze docent zelden geeft.

Eigen lessen
Na de zomervakantie worden er bij Turn2Move weer nieuwe lessen gestart omdat er al 150 actief sportende leden zijn en het ledenaantal nog steeds groeit. Talitha gaat een deel van deze lessen verzorgen. Naast een niveau 3 lesgever staan er in elke les ook een aantal niveau 2 en niveau 1 assistenten. De lessen worden gevarieerd aangeboden en er wordt gebruik gemaakt van veel verschillende springtoestellen die ook tijdens de Springdagen gebruikt worden zoals airtumblingbaan, grote trampoline, airlandingsvlak en dubbele mini trampoline.

Feliciteren
Meer informatie over turnclub Turn2Move kunt u vinden op hun website www.turn2move.nl. Ook kunt u via de website doorklikken naar de Facebook pagina van Turn2Move waar u Talitha kunt feliciteren. Voor vragen kunt u contact opnemen via info@turn2move.nl of bellen naar 0187-487513.