Nu op de radio: Archipel bij nacht

Jan Heijkoop burgemeester Hendrik-Ido-Ambacht

De raad van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht heeft in een besloten vergadering van 28 november 2011 het besluit genomen om de heer Jan Heijkoop als nieuwe burgemeester van Hendrik-Ido-Ambacht aan te bevelen bij de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Jan Heijkoop is 58 jaar en woont in Oud-Alblas. Hij is lid van het CDA. Hij was onder meer gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland (1995 - 2000), waarnemend burgemeester van Cromstrijen (2000 - 2002), voorzitter WLTO en LTO-Noord ( 2002 - 2007) en is momenteel waarnemend burgemeester van de gemeente Oostflakkee (vanaf 2007).

Naar het oordeel van de raad heeft de heer Heijkoop de juiste mix van kwaliteiten en voldoet hij aan het profiel voor het burgemeesterschap van Hendrik-Ido-Ambacht. Hij is innemend en bedreven in het leggen van contacten. Waar dit nodig is toont hij de daadkracht om zaken te realiseren en bezit de benodigde capaciteiten om als netwerker en belangenbehartiger de juiste personen en groepen bij elkaar te brengen.

De aanbeveling van de raad wordt binnenkort verzonden naar de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Zodra het benoemingsbesluit genomen is, wordt de gemeente hierover geïnformeerd. Tot die tijd zal loco-burgemeester en wethouder de heer T.A. Stoop de taken van de burgemeester waarnemen. De heer L.P. Platschorre zal als vice-voorzitter van de raad de taken als raadsvoorzitter op zich nemen.