Nu op de radio: Archipel bij nacht

Huisartsen verwijzen online door naar Van Weel-Bethesda Ziekenhuis

Vanaf 1 december kunnen huisartsen in de regio patiënten digitaal verwijzen naar de poliklinieken van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland, Hellevoetsluis en Brielle via de ZorgDomein Verwijsapplicatie. Dat is, voor zowel huisarts, patiënt als medisch specialist, een grote stap vooruit in de zorgverlening aan patiënten.

Manuela Vervloet, afdelingshoofd van diverse poliklinieken en projectcoördinator ZorgDomein, licht toe: "Door deze samenwerking met huisartsen en ZorgDomein komen patiënten direct bij de juiste arts terecht. Patiënten worden sneller en efficiënter geholpen doordat wij vooraf de juiste verwijsinformatie ontvangen waardoor we de goed voorbereide patiënt gerichter kunnen inplannen op het juiste spreekuur."

ZorgDomein Verwijsapplicatie
De ZorgDomein Verwijsapplicatie wordt door ruim 80% van de Nederlandse huisartsen gebruikt. Huisartsen Cynthia Trimp en Marloes Tack, beide lid van de projectgroep ZorgDomein, vullen aan: "Dat het zorgaanbod van het ziekenhuis nu online beschikbaar is, maakt ons werk een stuk makkelijker. Helder overzicht van de beschikbare zorg, maar ook inzicht in de toegangstijden én protocollen tussen specialisten en huisartsen zorgt ervoor dat we onze patiënten een betere service kunnen bieden."