Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Herkingen krijgt multifunctionele speelvoorziening

Foto behorende bij Herkingen krijgt multifunctionele speelvoorziening
Foto behorende bij Herkingen krijgt multifunctionele speelvoorziening
Foto behorende bij Herkingen krijgt multifunctionele speelvoorziening

Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman heeft haar handtekening gezet onder de overeenkomst die resulteert in de aanleg van een multifunctioneel speelveld in de dorpskern van Herkingen. Voor speeltuinvereniging De Krammer waren er plannen voor de aanleg van een nieuwe speelvoorziening, maar door enkele onvoorziene omstandigheden was dit nog niet gerealiseerd.

Reden voor het bestuur van Voetbalvereniging Herkingen '55 om de casus eens nauwkeurig te bestuderen en om in samenspraak met de gemeente tot een mogelijke oplossing te komen. 

"Als kleine gemeenschap ben je nauw met elkaar verbonden", legt voorzitter Piet Visser uit. "Op het dorp was geen speeltuin en ook geen trapveld voor de jeugd." De club werkte een plan uit waarbij een gedeelte van de trainingsaccommodatie wordt afgestaan aan de speeltuinvereniging en het overige gedeelte als 'openbaar' trapveld voor de Herkingse jeugd beschikbaar wordt gesteld.

Vervolgens verzocht de club het plan te presenteren aan wethouder Marnix Trouwborst van de gemeente Goeree-Overflakkee. "De wethouder was direct overtuigd van de meerwaarde van het concept", legt administrateur Anton Keizer uit. Zeker omdat met de aanleg niet alleen de kleinere kinderen uit de kern kunnen spelen, maar de oudere jeugd kan er eveneens veel plezier aan beleven. Keizer: "De club investeert zelfstandig een aanzienlijk bedrag in het plan en met de aanvulling van een geldlening vanuit de gemeente is er voldoende financieel draagvlak om groen licht op het plan te geven. Bovendien hebben we, als opdrachtgever, waar mogelijk de werkzaamheden uitbesteed aan het bedrijfsleven op Goeree-Overflakkee."

Het multifunctionele speelveld wordt voorzien van kunstgras en is geschikt voor voetbal, basketbal en volleybal. "De klimaatverandering van de laatste jaren vraagt om een hedendaagse en toekomstgerichte oplossing", vult secretaris Jan van Dijk aan. "Om het speelveld gedurende het hele jaar optimaal te kunnen benutten, is een kunstgrastoplaag een must. Dat we hiermee op Goeree-Overflakkee een absolute primeur hebben, is natuurlijk een leuke bijkomstigheid." Het speelveld wordt als voorziening beschikbaar gesteld aan onder andere de Prins Johan Frisoschool, gymvereniging Animo, speeltuinvereniging De Krammer, voetbalvereniging Herkingen '55 en, vanzelfsprekend, alle kinderen uit de dorpskern van Herkingen. De officiële opening staat gepland in week 29, half juli 2014. De week waarin de schooljeugd van de zomervakantie en de nieuwe voorziening kan gaan genieten.