Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Geef oud elektrisch speelgoed aan Groene Piet

Net als vorig jaar doet de gemeente Goeree-Overflakkee ook in 2014 mee met de Sinterklaas-actie van Wecycle. Samen met Wecycle wil de gemeente inwoners bewust maken dat na Sinterklaas oud elektrisch speelgoed en andere elektrische apparaten ingeleverd moeten worden. Daarom roept de gemeente alle kinderen op om Groene Piet uit te nodigen op één van de milieustraten van de gemeente. Groene Piet is een milieubewuste piet met groene cape en zamelt elektrisch speelgoed en kleine elektrische apparaten in voor recycling.

Op Pakjesavond krijgen waarschijnlijk veel kinderen nieuw elektrisch speelgoed van Sinterklaas. Een nieuwe spelcomputer, walkietalkie, fotocamera of MP3-speler staat namelijk hoog op de verlanglijstjes. Deze cadeautjes vervangen meestal oud elektrisch speelgoed. Dat verdwijnt helaas vaak in de vuilnisbak. Jammer, want dan kan het niet gerecycled worden. Driekwart van het oude speelgoed komt bij het gewone afval terecht. Wecycle zamelt jaarlijks zo'n 400.000 kilo elektrisch speelgoed in. Ruim 1,3 miljoen kilo verdwijnt in de vuilnisbak en wordt niet gerecycled.

Wecycle zorgt ervoor dat alle elektrisch speelgoed en andere elektrische apparaten die ingeleverd worden op de milieustraten in Goedereede en Middelharnis optimaal worden gerecycled. Elektrische apparaten worden via Wecycle voor 80 tot 90 procent gerecycled. Dat is belangrijk, want door recycling behouden we de grondstoffen. Ook komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht.

De actie
Groene Piet is milieubewust en is verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van alle oude elektrische speelgoed. Hij bezoekt op 3 december 2014 in elke provincie één milieustraat om oud elektrisch speelgoed en andere elektrische apparaten in te zamelen.

Iedereen kan Groene Piet uitnodigen om op de milieustraat in Goedereede of in Middelharnis langs te komen. Dat kan via website van wecyle: www.wecycle.nl/sint. De deelnemers die hebben gestemd om de milieustraat waar hij langskomt, maken kans op een uitje naar Attractiepark Toverland. Natuurlijk kunnen ze daar ook hun oude elektrische speelgoed bij hem inleveren.