Nu op de radio: Archipel Love Songs

Fietsverlichtingscampagne Ik wil je zien

Foto

Op 15 oktober 2014 start de landelijke campagne 'Ik wil je zien'. De campagne richt zich op jongeren van 13 - 25 jaar en heeft als doel het stimuleren van het gebruik van fietsverlichting. Jaarlijks gebeuren er nog te veel ongelukken met fietsers doordat zij in het donker slecht zichtbaar zijn.

Om deze campagne onder de aandacht te brengen verspreidt de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) van Goeree-Overflakkee folders onder leerlingen in het voortgezet onderwijs. Ook worden de ouders van de leerlingen op de hoogte gebracht van de campagne. De politie voert later in de campagneperiode controles uit en zorgt dat de aangehouden fietsers niet alleen met een bekeuring op zak verder kunnen fietsen, maar ook met noodverlichting.

De campagne is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu in samenwerking met de decentrale overheden, de politie en maatschappelijke organisaties. De RPV voert jaarlijks verschillende verkeersveiligheidsprojecten uit voor het voortgezet onderwijs. Dat gebeurt onder de vlag van Totally Traffic, een Provinciaal project ter bevordering van verkeerslessen in het voortgezet onderwijs.