Nu op de radio: Archipel bij nacht

Extra pompen op Goeree-Overflakkee en Voorne-Putten

logo-hdDe meeste regen is in de nacht van woensdag 22 op donderdag 23 juni 2016 gevallen op de kop van Goeree-Overflakkee en Voorne-Putten. Er is daar plaatselijk tot 70 mm gevallen. Ook in de andere delen van het beheergebied van Waterschap Hollandse Delta is regen gevallen, maar minder. De waterschappers hebben hard gewerkt om het overtollige water uit het gebied weg te pompen.

Ook donderdag kan het lokaal nog flink regenen, daarom blijft Waterschap Hollandse Delta voorlopig op volle sterkte pompen.

Extra pompen
Op een aantal locaties waar veel neerslag is gevallen, plaatst het waterschap nu extra pompen. Het gaat om locaties waar het water veel hoger staat dan gewenst. Extra bemaling is daarom nodig bij Brielle, Stellendam en Goedereede. Daarom is de Zuidhavendijk in Goedereede nu tijdelijk afgesloten in verband met het plaatsen van de extra pompen. Vooralsnog  zijn geen andere wegafsluitingen nodig.

Wat kunt u zelf doen
Bij wateroverlast werken gemeente, brandweer en waterschap nauw samen. Meldingen van bewoners zijn belangrijk om overlast verder te kunnen beperken. Meldingen voor water op straat doet u bij de gemeente. Andere wateroverlast kunt u melden bij het waterschapsloket, ook telefonisch bereikbaar via: 0900 2005 005.