Nu op de radio: Archipel bij nacht

Evaluatie inbraakpreventieteam Stellendam

Woensdagavond 2 april 2014 vond in het politiebureau te Sommelsdijk de evaluatie plaats tussen de politie en het inbraakpreventieteam Stellendam. Door de wijkagent van Oeveren en coördinator/twitteraar Tanis werden alle teamleden bedankt voor hun inzet tijdens deze donkere dagen van winter 2013/2014. Een sterk staaltje burgerparticipatie heeft een mooie vorm gekregen.

Er waren in de donkere dagen periode weer heel veel tips en adviezen gegeven aan bewoners van Stellendam. Soms door middel van het in de bus doen van enkele preventietips en ook werd er bij bewoners aangebeld en mondeling tips gegeven. Daarbij werd samen met de politie de zogenaamde witte voetjesactie gehouden.

In de donkere periode was er twee maal ingebroken en een poging inbraak woning. Voor een inbraak woning werd later een verdachte aangehouden. Er was door het inbraakpreventieteam diverse malen aan gemeente doorgegeven dat er openbare straatverlichting kapot was. Veel van die zaken zijn gemaakt. Ook werden er verdachte zaken die waren opgevallen in Stellendam gemeld bij de wijkagent. Het team zal de gehele zomer door nog rondes door het dorp maken.

Op zaterdag 12 april 2014 zal het inbraakpreventieteam met een door de ondernemersvereniging ter beschikking gestelde stand staan op de Lente fair op het Oranjeplein te Stellendam. Aldaar zullen diverse folders klaarliggen voor de bezoekers. Ook is het inbraakpreventieteam nog op zoek naar nieuwe leden om het team te versterken. Uitleg over de werkzaamheden van het team zal aan u worden gegeven. Heeft u ook zin en tijd om u in te zetten voor de veiligheid van Stellendam, meld u dan aan als lid. Volg ze ook op facebook, twitter, @BPTStellendam en de speciale site www.buurtpreventiestellendam.nl.