Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Derde editie van de Flakkeese Tocht Du Kroeg

Foto

In het najaar van 2011 ontstond de eerste Flakkeese Tocht Du Kroeg nadat de initiatiefnemers eerder de gedachte hadden uit gesproken dat ze op Goeree-Overflakkee zoiets als de zogenaamde bokkentochten uit de Zaanstreek en dweilen tijdens Carnaval op Goeree-Overflakkee misten. Na wat denk- en speurwerk, werd er een datum geprikt en was de route van de Flakkeese Tocht Du Kroeg geboren.

In herkenbare, handgemaakte shirts, begon de Flakkeese Tocht Du Kroeg (FTDK) om 11:00 uur in het zonnetje op het terras van de Gouden Leeuw in Goedereede. De pioniers gingen via Stellendam naar Melissant, Herkingen, Dirksland, Nieuwe-Tonge en Sommelsdijk om ten slotte af te sluiten aan de haven van Middelharnis. Onderweg werd er natuurlijk verslag gedaan aan een ieder die het maar horen wilde. De reacties waren positief en enthousiast. Veel mensen wilden bij een volgende editie ook deelnemen en diverse kroegen sponsorden de reizigers met een gratis consumptie of een aandenken.

In 2013 kwam dit vervolg. Tijdens de eerste editie werd er gebruik gemaakt van het openbaar vervoer en van automobilisten die bereid waren om lifters mee te nemen. Deze keer werd de tocht voornamelijk op de fiets afgelegd. Café de Deugniet uit Sommelsdijk had de shirts gesponsord en daar was dan ook het eindpunt van de tocht.

Nu in 2014 komt de FTDK Tripple er aan. Op 12 juli worden de fietsen tevoorschijn gehaald en wordt er koers gezet naar Goedereede. De groep deelnemers die zich reeds heeft aangemeld is groter dan in 2013, maar er is nog plaats voor wat extra avonturiers. Meer informatie op de Facebook pagina van FTDK.