Nu op de radio: Jouw Weekendstem!

Den Bommel opgeschrikt door branden

logobrandweerIn de nacht van maandag 14 op dinsdag 15 juli 2014 is de brandweer van Den Bommel tot twee keer toe opgeroepen voor een voertuigbrand. Twee auto's zijn deels uitgebrand, een caravan is volledig uitgebrand. De branden vonden plaats bij de Anthonij van Weelstraat en Johan Frisolaan.

Rond 00:50 uur kwam bij de politie de melding van een autobrand op de Anthonij van Weelstraat binnen, waarna agenten direct ter plaatse gingen. In de straat werden daadwerkelijk twee personenauto's aangetroffen waarvan de voorkant in brand stond. Een getuige zag de brandjes en bluste de vlammen met behulp van buurtbewoners een tuinslang. De brandweer hoefde alleen nog na te blussen. Bij beide auto's werden sporen ontdekt die wijzen op brandstichting.

Na de autobranden vervolgden agenten hun ronde en zagen zij rond 01:40 uur op de Schaapsweg een rookwolk. Op de oprit van een woning aan de nabijgelegen Johan Frisolaan bleek een caravan in brand te staan. De agenten probeerden met hun brandblusser de vlammen nog te doven, maar dat lukte niet meer en de brandweer moest het karwei afmaken. De caravan brandde volledig uit. Bij deze brand werden geen sporen van brandstichting gevonden, maar gezien de locatie en het tijdstip wordt deze oorzaak nadrukkelijk niet uitgesloten.

Wie voorafgaand aan de branden op de Anthonij van Weelstraat en de Schaapsweg iets bijzonders is opgevallen of andere informatie heeft die helpt in het onderzoek, wordt gevraagd met de politie te bellen. Men kan bellen naar telefoonnummer 0900-8844 en vragen naar de opsporing van district de Eilanden van de politie-eenheid Rotterdam.