Nu op de radio: De late avond

Buten de Poorte viert het afscheid van meester Poot

Foto behorende bij Buten de Poorte viert het afscheid van meester Poot
Foto behorende bij Buten de Poorte viert het afscheid van meester Poot
Foto behorende bij Buten de Poorte viert het afscheid van meester Poot

Meester Leen Poot heeft na 41 jaar lesgeven op basisschool Buten de Poorte afscheid genomen van ouders en kinderen. Veel mensen uit Goedereede en omstreken hebben de moeite genomen om persoonlijk afscheid te nemen van hun geliefde meester en collega. Talloze oud-leerlingen en buurtgenoten waren aanwezig. Vanaf 1973 heeft meester Poot onafgebroken lesgegeven op de openbare basisschool in Goedereede.

Honderden kinderen hebben in de loop van de jaren les gehad van meester Poot. Het wordt nu tijd voor de kleinkinderen en een welverdiend pensioen.  

De meester werd met zijn vrouw Henny thuis opgehaald met een limousine. Hij kreeg een leuk feestprogramma aangeboden met liedjes, toespraken en cadeaus. De mooie tentoonstelling met foto's en filmpjes en herinneringen van oud-leerlingen en teamleden werd druk bezocht. Aansluitend konden de kinderen hun talenten laten zien met een optreden op Buten de Poorte's got talent. Dansen, eten en drinken, muziek maken: het was een heel gezellig en passend afscheid. Volwassenen en kinderen dansten gezamenlijk met de meester op het schoolplein. Het bleef er nog lang gezellig.