Nu op de radio: Jouw Weekendstem!

Brandweerman ontvangt Koninklijke Onderscheiding

Foto

De heer J. van Bergen uit Stad aan 't Haringvliet werd maandagavond 22 november 2014 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Loco-burgemeester Frans Tollenaar reikte de Koninklijke Onderscheiding uit. De heer Van Bergen zette zich 22 jaar vrijwillig in als brandweerman voor de blusgroep Stad aan 't Haringvliet.

De heer Van Bergen kreeg de onderscheiding opgespeld in de Brandweerkazerne Stad aan 't Haringvliet vanwege zijn afscheid bij de brandweer. In 1992 begon hij zijn brandweercarrière en behaalde met succes de diploma's en certificaten Brandwacht, Brandwacht Eerste Klasse en Hoofdbrandwacht.

De loco-burgemeester gaf in zijn speech aan dat de heer Van Bergen een zeer gedreven instelling heeft en hij hiermee ook andere leden van de blusgroep motiveerde. Zo had hij een bestuursfunctie binnen de personeelsvereniging van de blusgroep Stad aan 't Haringvliet. Hiermee leverde hij een belangrijke bijdrage aan de saamhorigheid van de ploeg. Ook was hij begeleider van jonge mensen die nieuw bij de vrijwillige brandweer kwamen. Hij maakte hen wegwijs en hielp hen bij de studie.