Nu op de radio: Archipel bij nacht

Bommelaar benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Foto

De heer D. Wolfert werd zaterdag 22 november 2014 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Loco-burgemeester Frans Tollenaar van de gemeente Goeree-Overflakkee reikte de Koninklijke Onderscheiding uit in de Bommelstee in Den Bommel tijdens het 80-jarige jubileum van Muziekvereniging Eendracht Maakt Macht (EEM).

Vanaf december 1974 is de heer Wolfert actief lid van Muziekvereniging EMM. In 1975 startte hij in het bestuur als secretaris. Hij functioneerde tijdens een sterk veranderende maatschappij, als lid van het dagelijks bestuur als een krachtig en rustig persoon. Hij regelde optredens, stelde het jaarprogramma samen, had contacten voor inzamelacties, regelde loterijen en nog veel meer.

In 1990 werd hij voorzitter. Hij vervulde deze functie met grote betrokkenheid en inzet. De vereniging onderging de nodige wijzigingen die andere visies en zienswijzen met zich meebrachten. Dat was niet voor iedereen vanzelfsprekend. De overgang van Fanfare naar Bigband is daar een voorbeeld van. De heer Wolfert liet hiervan de uitdaging zien en legde de nadruk op het voortbestaan van de vereniging, door de leden te stimuleren en te ondersteunen. De muziekvereniging speelt een belangrijke rol in het culturele en sociale leven van Den Bommel en omstreken.

De loco-burgemeester haalde in zijn speech aan dat de inzet van de heer Wolfert als voorbeeld dient voor zijn medemens; het is van grote betekenis voor de lokale samenleving.