Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Bewoners Salem plannen gezellige dag

Foto

Initiatiefneemster Denise Phylipsen, bewoonster van Salem en tevens lid van de medezeggenschapsraad van Sjaloom Zorg, opperde het idee om de buren uit te nodigen. Ze wilde wel eens laten zien hoe het allemaal gaat als je in een woonvoorziening woont. Ondanks hun LVB (licht verstandelijke beperking) en psychiatrische diagnose kunnen de bewoners ontzettend veel.

Zaterdag 24 september 2016 kwamen 33 buren, die een uitnodiging hebben gehad, een bezoekje brengen. Ze kregen een rondleiding door het huis en konden al hun vragen stellen. Voorzien van koffie en thee konden de buren heerlijk binnen of buiten zitten en kletsen met "de buren".

Maar voordat de buren konden worden ontvangen moest onder andere de tuin netjes worden gemaakt. Zo kwamen de medewerkers van "Perk en Bos" (onderdeel van Sjaloom Zorg) de tuin snoeien in hun vrije uren. Ook verzorgden de bewoners iets lekkers bij de koffie en moest er iets gebakken worden voor in de goodiebag. Zelfs daar hadden ze aan gedacht. Alle buren kregen bij het naar huis gaan een goed gevulde goodiebag mee.

Nieuwsgierig geworden? Neem eens een kijkje op de website www.sjaloomzorg.nl want men kan nog steeds vrijwilligers en gastgezinnen gebruiken. Bijvoorbeeld om een gezelschapsspel te komen spelen, een rondje te wandelen of fietsen, vrijwilligers voor vervoer of om er even helemaal tussenuit te zijn en een kopje koffie bij u thuis te komen drinken. Neem contact op via: salem@sjaloomzorg.nl of bel:0187-608200.