Nu op de radio: Sport Lokaal

Agenten stoppen reeks inbraken en diefstallen

logopolitieEen stelletje uit Urk werd in het eerste weekend van augustus 2014 aangehouden na een inbraak in een aantal jachten in Stad aan 't Haringvliet. Gedurende het politieonderzoek kwamen daar nogal wat verdenkingen bij.

Zaterdag blijkt omstreeks 07:00 uur een hek verbroken van een jachthaven aan de Zeedijk in Stad aan 't Haringvliet. Op meerdere boten blijkt te zijn ingebroken en er blijkt ook van alles te zijn gestolen.

Na een onderzoek arresteren agenten later die dag op de Tilsedijk twee verdachten: een 27-jarige man uit Urk en een 19-jarige plaatsgenote van hem. In de auto treffen agenten twee imitatievuurwapens aan en meerdere kort daarvoor gestolen spullen.

Ze worden al snel van meer verdacht. De auto waar ze in zitten blijkt gestolen bij een hotel aan de Plattedijk in Lemmer.

De autosleutels waren kort daarvoor gestolen vanuit een hotelkamer. Die dag bleken er ook drie andere hotelkamers te zijn opengebroken. Op de parkeerplaats van het hotel werd gestolen voertuig aangetroffen die de twee vermoedelijk achterlieten.

Ook wordt het duo inmiddels verdacht van poging woninginbraak en een (gelukte) autoinbraak, beide aan de Molendijk in Stad aan 't Haringvliet. Dit in de nacht dat ook werd ingebroken bij de jachthaven. De twee zitten vast.