Nu op de radio: Archipel bij nacht

Adviesraad sociaal domein evalueert decentralisaties

Sinds 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor de uitvoering van de jeugdwet, participatie wet en de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO). De adviesraad sociaal domein is benieuwd hoe het ervoor staat. Wordt er meer maatwerk geleverd? Zijn mensen goed in staat om hun eigen netwerk in te zetten? Blijft er voldoende huishoudelijke hulp over? Hoe gaat het met de mantelzorgers? En hoe snel word je geholpen voor jeugdzorg?

De adviesraad is daarom in oktober 2016 op tournee om hierover in gesprek te gaan met iedereen die op het eiland te maken heeft met het nieuwe zorgstelstel. "We organiseren drie avonden met uitstekende sprekers om deze thema's toe te lichten. Tijdens deze avonden willen we met zoveel mogelijk mensen in gesprek om hun ervaringen te horen en kennis te delen." Aldus Cor Hameeteman, voorzitter van de adviesraad. "De ervaringen van inwoners helpen ons om een scherp beeld van de ontwikkelingen te krijgen. We gebruiken die informatie om zo goed mogelijk advies uit te brengen en om thema's die bij veel mensen spelen onder de aandacht te brengen."

Op 3 oktober 2016 was de eerste avond in Middelharnis. Mariëtte Theunissen van Zorgbelang leidde de avond in met een presentatie over de ontwikkelingen in de WMO, de jeugdwet en de participatie. Daarna gingen de bezoekers aan de hand van prikkelende stellingen met elkaar in gesprek.

De adviesraad organiseert nog de volgende avond:

31 oktober 2016, Ouddorp, Dorpstienden, Dorpstienden 4, 3253 AS. Aanvang 19:30. Sluiting 21:15 uur. Spreker Erik Dannenberg, zelfstandig adviseur Zorg en Welzijn, voorzitter Stichting Present Nederland etc. Voor meer informatie: erikdannenberg.nl

Zie voor meer informatie over de avonden www.asdgo.nl