Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Actie tegen zwerfafval tijdens Omloop

Tijdens de Omloop van Goeree-Overflakkee op 22 en 23 augustus 2014 maakt de gemeente Goeree-Overflakkee bezoekers op een originele manier bewust van het gescheiden inzamelen van afval. Met speciale 'Walking Bins' probeert de gemeente inwoners en bezoekers te stimuleren om actief zwerfafval tegen te gaan en dit afval zoveel mogelijk te scheiden.

Een Walking Bins promotieteam, gehuld in een opvallend afvalinzamelpak, loopt op 22 en 23 augustus rond tussen het publiek van de Omloop. Om hun nek hebben zij de zogenoemde Walking Bins hangen. Deze wandelende afvalbakken hebben afzonderlijke bakken voor plastic bekertjes en flessen, blik, restafval en GFT, waardoor het afval gescheiden ingezameld kan worden. Met deze actie nodigt de gemeente Goeree-Overflakkee inwoners en bezoekers 24 uur lang uit om na te denken over zwerfafval en afvalscheiding.

Wie tijdens de Omloop gebruik maakt van de Walking Bins, wordt beloond met een lekker en gezond mandarijntje. De schillen? Die gaan natuurlijk ook de Walking Bin in.