Nu op de radio: Archipel Love Songs

833 deelnemers voor 5e tulpenwandeltocht

Foto behorende bij 833 deelnemers voor 5e tulpenwandeltocht
Foto behorende bij 833 deelnemers voor 5e tulpenwandeltocht

Onder redelijke weersomstandigheden voor een wandeltocht vond zaterdag 16 april 2016 de 5e editie van de tulpenwandeltocht door en rond Middelharnis plaats. In alle vroegte verschenen deelnemers uit allerlei windstreken in de kantine van AV Flakkee om zich in te schrijven.

Door sponsor Univé was het complex aangekleed met een start/finishboog, pannakooi en een ranjakoe voor de jeug. Alle deelnemers kregen bij de start van deze sponsor een rugzakje met een appel of peer. Even voor acht uur klonk het startsignaal, dit keer verzorgd door Greet en Herman Maas. Dit betekende het vertreksein voor een grote groep wandelaars voor de 25 en 40 kilometer. Vanaf negen uur vertrokken de deelnemers aan de 17,5 en 11 kilometer. Deelnemers aan de kortste afstand vertrokken vanaf de Oostplaatseweg per touringcar en taxibusje naar het vertrekpunt voor deze afstand, de boerderij van de familie Wesdorp in Sommelsdijk. Als gids reisden twee in historische kledij gestoken dames namens het Streekmuseum Goeree-Overflakkee mee. Met dank aan Taxi Gouswaart uit Sommelsdijk en de TCR arriveerden alle deelnemers aan de 11 km veilig aan de Kleiburgseweg in Sommelsdijk.

Bij wijze van proef en wegens het eerste lustrum konden fietsers voor het eerst deelnemen aan het evenement. Ondanks de harde wind en de voor fietsers ongunstige omstandigheden verschenen er toch 133 fietsers aan de start. Vanaf 13.00 uur volgden zij de route van de 25 kilometer. Tijdens de aankomende evaluatie besluit de organisatie of er ook tijdens de editie van 2017 weer gefietst kan worden. De deelnemende fietsers reageerden in ieder geval erg enthousiast na terugkomst bij AV Flakkee.

De boerderij van de familie Wesdorp vormde het decor voor de eerste stempelpost voor de drie langste afstanden. De prachtige kleuren van de tulpenvelden in de directe omgeving nodigde veel deelnemers uit tot het maken van foto's.

Stempelposten voor de kortere afstanden bevonden zich bij TV Menheerse en voor het eerst bij IJsclub Middelharnis/Sommelsdijk. De wandelaars voor de twee langste afstanden kwamen na de eerste stempelpost door Nieuwe Tonge en vervolgens bij stempelpost café de Tram. Mede dankzij de medewerking van verkeersregelaars van Klasse Verkeer konden de deelnemers de N215 bij Nieuwe Tonge veilig oversteken. Na een mooie tocht langs veel bloeiende tulpenvelden arriveerden de deelnemers bij manege Oostmoer voor een welverdiende rustpauze. De wandelaars van de 25 en 40 kilometer kwamen ook nog door Stad aan 't Haringvliet. Daar werden ze vriendelijk ontvangen door Herman Maas en diverse Stadtenaren. Vooral de warme pannenkoeken en de ondervonden gastvrijheid werden zeer gewaardeerd.

Na een tocht langs het Haringvliet en door de Van Pallandtpolder arriveerden de wandelaars weer bij AV Flakkee. Bij de finishlocatie werden dit keer voor het eerst tulpen verkocht. De verse tulpen waren binnen een mum van tijd uitverkocht. Uiteindelijk bleek dat liefst 700 wandelaars (vorig jaar 552) aan de start zijn verschenen, waarvan er 2 uit België en een uit Duitsland kwamen. Ruim 240 deelnemers kwamen van(ver) buiten Goeree-Overflakkee.

De organisatie kijkt terug op een meer dan geslaagde 5e editie. Met dank aan de vele sponsors, vrijwilligers en wandelaars vormde de tocht pure promotie voor Goeree-Overflakkee. Natuur, cultuur en sportief bezig zijn gaan tijdens dit evenement hand in hand. De organisatie bedankt MSV & AV Flakkee, de gemeente Goeree-Overflakkee, het Waterschap Hollandse Delta, het Rode Kruis Goeree-Overflakkee afdeling Middelharnis, VVV Goeree-Overflakkee, het bestuur van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee, TV Menheerse, IJsclub Middelharnis/Sommelsdijk, de familie Wesdorp (Delta Bulbs), de familie van Prooijen, VV NTVV, café de Tram, manege Oostmoer, Happy Music, alle sponsors, vrijwilligers en Herman en Greet Maas met hun dorpsgenoten.

Gelet op het succes kan het niet anders dan dat medio april 2017 de 6e editie volgt. Dinsdag 10 mei 2016 om 19:30 uur worden in De Doele in Sommelsdijk de cheques uitgereikt aan de besturen van de goede doelen voor deze editie, Stichting Special Kids GO, Stichting GO mobiel en Stichting huifbedrijden GO.