Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

PvdA leden geven geld aan voedselbank

De afdeling PvdA Goeree-Overflakkee heeft onder haar leden een inzamelingsactie gehouden ten behoeve van de voedselbank. Er is € 304,- euro opgehaald. Het bedrag is donderdag 10 april 2014 aan de vrijwilligers van de voedselbank overhandigd.

De voedselbank kan iedere bijdrage goed gebruiken, omdat er relatief veel mensen genoodzaakt zijn om van de voedselbank gebruik te maken. Hierbij is het vermelden waard dat het Europees Parlement een fonds heeft ingesteld voor organisaties zoals voedselbanken. Speciaal voor Nederland is een bedrag van € 3.500.000,- gereserveerd.

De afdeling PvdA Goeree-Overflakkee gaat hun landelijke kopstukken, zoals minister Lodewijk Asscher van sociale zaken en staatssecretaris Jetta Klijnsma, activeren om zo snel mogelijk actie te ondernemen om een deel van dat bedrag op Goeree-Overflakkee terecht te laten komen. Jetta Klijnsma zal in het najaar samen met enkele Kamerleden Goeree-Overflakkee aandoen voor een groot zorgdebat. Verdere berichtgeving hierover volgt later.