Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

ECO-show Achtsprong maakt indruk

Foto

In het kader van het Eco-schools programma heeft de werkgroep Eco-schools van De Achtsprong, het Eco-team, op een feestelijke wijze afvalscheiding geïntroduceerd op de school. Met een door leerlingen opgevoerde sensationele Eco-show werd de milieustraat op De Achtsprong vrijdag 31 maart 2011 in gebruik genomen. De kinderen van het Eco-team van de school, Skylar, Luca, Maarten, Robin en Cloë, hadden van divers afvalmateriaal trendy outfits in elkaar gezet en showden deze creaties op de catwalk om zo aandacht te vragen voor afvalscheiding en recycling.

Op een leuke manier werd ook het aanwezige publiek door presentator Robin bij de show betrokken.

Het officiële hoogtepunt was de door wethouder Heintjes onthulde Tassenbol. In de Tassenbol kunnen de kinderen overbodige plastic tasjes van thuis stoppen en, als er een tas nodig is om bijvoorbeeld huiswerk of knutselwerkjes mee naar huis te nemen, er ook weer een uithalen. Zo wordt de kinderen op eenvoudige wijze het concept van hergebruik bijgebracht. De kinderen en leerkrachten waren enthousiast over het gebeuren van de ochtend en gingen 's middags direct aan de slag met het thema 'afvalscheiding en recycling'. Zelfs de Tassenbol was aan het einde van de middag al bijna helemaal gevuld!

De komende tijd zal het Eco-team regelmatig bij elkaar komen om het Eco-schoolsprogramma verder vormte geven binnen de school en wie weet verdient De Achtspong dit jaar nog haar eerste Groene Vlag!