Nu op de radio: Archipel in de ochtend

De reizende dichters

'De reizende dichters' is een collectief van vrijetijdsdichters. Op dit moment bestaat deze groep uit de volgende leden: Frouke Bienefelt, Gerda Boevé, Yvonne Broeren, Aart Dorsman, Anne Hanse, Jolanda Holleman, Toos Keuvelaar, Marianne Keuvelaar, Anneke de Klerk, René Mijnders, Niels Snoek en Els van Wageningen.

Als groep willen zij poëzie op de kaart van Goeree-Overflakkee zetten; elkaar stimuleren, maar ook een platform zijn voor jong talent; ze willen poëzieactiviteiten organiseren maar ook van zich laten horen op bestaande culturele evenementen.

De reizende dichters geven het kwartaalblad o-o-go uit en hebben een uitgebreide website (www.oogo.cultuurpleingo.nl), waar behalve werk van het collectief ook werk van een groot aantal gastschrijvers op is te lezen. Ook is er informatie op de website te vinden van bekende overleden schrijvers die een bijzondere band hadden met Goeree-Overflakkee.

Adembenemend natuur
met een zucht
doe ik mijn ogen dicht.
Lavendel, gezoem van bijen,
Straling, warmte,
het licht zo licht,
je wordt gedragen.
Niets is meer van belang,
Geen vragen.

Toos Keuvelaar

Steeds vaker kan je exposities tegenkomen waar beeld en woord worden gecombineerd en al meerdere keren waren zulke exposities in de Remonstrantse kerk te zien. Dit keer is geprobeerd een expositie samen te stellen van enkel woorden. Het is een experiment. De woorden staan nu op zichzelf en ondersteunen niet een bepaalde voorstelling. Je moet er even de tijd voor willen nemen - rustig lezen. Misschien niet alle gedichten in een keer achter elkaar (tussendoor een kop koffie of thee).